Picknicktafels voor de hele familie

Bierzeltgarnitur mit Menschen im Garten

 

 

Voor een ontbijtje in de tuin in de ochtendzon, een verjaardagsfeest met vrienden op het terras of een gezellig kaartspel tot in de late avonduren is het heerlijk om een plekje te hebben waar iedereen bij elkaar kan zitten, zoals aan een picknicktafel. Het is een echte klassieker, waar iedereen wel goede herinneringen aan heeft. De bekende houten picknicktafel, waarbij de banken vastzitten aan de tafel, heeft een rustieke no-nonsense uitstraling en is daarnaast erg robuust. Vaak zit er een gat in het midden van het tafelblad waar een parasol in kan worden gestoken. Deze tafels zijn prachtig, maar ook erg zwaar en moeten regelmatig worden behandeld om niet te worden aangetast door ongedierte en de elementen.

Gelukkig zijn er tegenwoordig ook picknicksets die niet zo gevoelig zijn voor de weersomstandigheden, en daarnaast een stuk lichter zijn. Wel zo prettig als u de tafel wilt verplaatsen. Er zijn kunststof picknicktafels, maar ook slanke modellen van grenen- of sparrenhout, zowel met als zonder rugleuning. Meestal zijn de poten van de banken en de picknicktafels inklapbaar, met behulp van stevige scharnieren die makkelijk kunnen worden geopend en gesloten. Dat betekent dat u ze in de schuur of garage kunt opbergen zonder dat ze daar veel ruimte innemen.

Kunststof picknickbanken

Sommige kunststof modellen kunnen zelfs worden dubbelgevouwen met behulp van scharnieren in het tafelblad en het bankoppervlak, zodat u de picknicktafels makkelijk kunt meenemen in de auto, zelfs op vakantie. Dit wordt nog makkelijker gemaakt door de handgrepen, waarmee u de tafels en banken als een koffer kunt dragen. Ook voor bedrijven, bijvoorbeeld in de horeca, zijn zulke picknickbanken erg geschikt. Het comfort kan bij sommige modellen worden verhoogd door een losse rugleuning te bevestigen.

De voordelen van kunststof picknicksets:

  • Onderhoudsarm
  • Goed bestand tegen weer en wind
  • Makkelijk schoon te maken
  • Opvouwbaar om makkelijk op te bergen of in de auto te vervoeren
  • Licht; makkelijk op te tillen en te verplaatsen
  • Losse banken en tafels
  • Tafelbreedte tot 70 cm
  • Ook geschikt voor bedrijven

Picknicktafels in combinatie met andere tuinmeubelen

Een picknicktafel wordt normaal gesproken gecombineerd met bijpassende banken. Maar als u af en toe wat meer gasten hebt, kan het zijn dat u behoefte heeft aan aanvullende zitplekken aan de zijkanten van de tafel. In onze webwinkel vindt u zowel kunststof als houten tuinstoelen, die erg elegant zijn en qua stijl goed aansluiten bij de picknicktafels. Maar u kunt ook zelf een complete picknickset samenstellen uit banken, stoelen en tuintafels. Voor alle tuinmeubelen kunt u in ons assortiment bijpassende tuinmeubelhoezen vinden, ter bescherming tegen regen, vorst en vuil.

Voor een verjaardag of bruiloft is het is ook handig om een paar picknicktafels te combineren met paviljoenen of partytenten. Inklapbare picknicktafels zijn ideaal als u bij een bepaalde gelegenheid ineens heel veel gasten hebt, bijvoorbeeld als aanvulling op het bestaande, permanente meubilair. Als het evenement voorbij is klapt u de picknickbanken en -tafels gewoon weer in en bergt ze op in de garage of de schuur. Kijk eens rond in ons assortiment en scoor een handige picknicktafel voor alle feestelijke gelegenheden bij u in de tuin.