Composiet terrastegels: ideaal voor de tuin en het balkon

 WPC Fliesen auf einem Balkon

 

Als u op zoek bent naar terrastegels van een materiaal dat zowel sterk als duurzaam is, dan is wood polymer composite (WPC) een erg goede keuze. WPC – ook wel composiet genoemd – is een innovatieve bouwstof die wordt gemaakt van een combinatie van hout en kunststof. Het houtaandeel bestaat uit restproducten uit de houtindustrie, die bijvoorbeeld vrijkomen bij de productie van laminaat of meubelen. De andere helft is HDPE, een gerecycled polymeer.

De twee componenten worden met bindmiddelen en uv-werende stoffen van hoge kwaliteit gemengd, met als resultaat een composiet dat uitstekende eigenschappen heeft voor gebruik in vlonders en schuttingen: het is stevig, vorstbestendig en onderhoudsarm. WPC bestaat bijna geheel uit gerecycled materiaal en is daarom duurzamer dan andere houtachtige materialen en kunststoffen. Kiest u desondanks liever voor een materiaal dat volledig organisch is, dan bieden wij ook houten tegels aan, die verkrijgbaar zijn met dezelfde patronen als onze composiet terrastegels.

Er worden zowel tegels als planken van het materiaal geperst, die bij uitstek geschikt zijn voor tuinen, terrassen en balkons. De composiet terrastegels zijn populair voor de buitenlucht, omdat de tegels weer- en vochtbestendig zijn. Bovendien kunnen ongedierte en algen nauwelijks grip krijgen op het anorganische materiaal. De sleuven in de WPC-tegels en het drainagesysteem van polypropyleen dat aan de onderkant zit, maken dat regenwater zo snel en efficiënt mogelijk wordt afgevoerd. Ook in natte omgevingen in binnenruimtes komt dit van pas. U kunt composiet tegels dus ook binnen gebruiken, bijvoorbeeld in de badkamer of sauna.

WPC-terrastegels: makkelijk en voordelig

Wat het aanleggen van composiet tuintegels makkelijk maakt, is dat u ze gewoon zelf op maat kunt snijden. Vervolgens kunt u ze met behulp van een handig kliksysteem aan elkaar vastmaken. Met de kliktegels van WPC creëert u een mooi gelijkmatig oppervlak. Daarvoor heeft u in principe niet eens gereedschap nodig, behalve voor het snijden van de tegels. Zo is het aanleggen van een keurige vloer voor uw terras, zwembad of voetpad kinderspel.

Let op: het is belangrijk dat de tegels op een vlak oppervlak worden gelegd. Als de ondergrond niet volkomen egaal is, kan dat een negatieve uitwerking hebben op de levensduur van de composiet terrastegels. Met een vlakke ondergrond weet u zeker dat de WPC-tuintegels ook na lange tijd stevig op hun plek blijven zitten.

Comfort en stijl

WPC-tegels voor tuin, terras of balkon zijn fijn om overheen te lopen en uitermate geschikt om tuinmeubelen of balkonmeubelen op te zetten. De tegels absorberen schokken uitstekend, en omdat er geen splinters ontstaan kunt u er altijd met een gerust hart met blote voeten overheen lopen. De tegels zijn in verschillende kleuren te krijgen; het pigment wordt door de composiet gemengd, vandaar dat de tegels zeer kleurvast zijn. Een aantrekkelijke optie is het leggen van de tegels in verschillende combinaties voor een visueel effect, gebruik makend van de sleuven. Op die manier kunt u meerdere decoratieve patronen leggen, die zowel bij onze houten als polyrotan tuinsets passen.

Composiet terrastegels hebben de volgende handige eigenschappen:

  • Het oppervlak is antislip
  • Zelf makkelijk bij te snijden
  • De tegels kunnen niet breken
  • Er ontstaan geen splinters
  • Geschikt voor binnen en buiten
  • Weerbestendig: van -40 tot 60 graden Celsius
  • Onderhoudsarm: de tegels hebben geen extra behandeling nodig
  • Makkelijk schoon te maken met een normaal schoonmaakmiddel