truck icon
Gratis verzending
clock icon
Snelle levering
person icon
Veilige betaalmethoden
party icon
10 miljoen tevreden klanten

Bloembakken van wicker: weerbestendig en duurzaam

 

 

Bent u op zoek bent naar mooie bloembakken die lang mee moeten gaan en goed bestand zijn tegen weersinvloeden? Kies dan voor plantenbakken van wicker. Wij hebben een ruim assortiment met zowel sets van twee bakken van gelijke grootte als sets van drie met verschillende hoogtes. Als u een klimplant in de bloembak wilt plaatsen, koopt u de versie met een geïntegreerd klimrek. Die zorgt ervoor dat elke klimroos of bougainville naar hartenlust – en met voldoende houvast – de hoogte in kan. Onze bloembakken kunt u prachtig buiten neerzetten in de tuin, maar ook op het terras, het balkon of de oprit zijn ze perfect om uw bloemen en planten in de spotlights te zetten.

 

De voordelen van wicker

U kunt bloembakken in zeer uiteenlopende uitvoeringen bij ons krijgen, maar ze hebben allemaal gemeen dat ze van wicker zijn gemaakt. Dit gevlochten kunststof lijkt verdacht veel op rotan en wordt daarom ook wel polyrotan genoemd. Ten opzichte van rotan heeft dit materiaal een aantal duidelijke voordelen:

  • Het is duurzamer, want het gaat langer mee
  • Polyrotan kan tegen weer en wind, het is zowel bestand tegen regen als zon
  • Het blijft langer mooi en is bestand tegen uv-straling
  • Wicker is erg stevig en vrijwel onbreekbaar
 

Bedenk waarvoor u de bloembak wilt gebruiken

Als u bloembakken aanschaft, dan is het belangrijk om erover na te denken welke functie ze moeten vervullen – die kan compleet anders zijn, afhankelijk van de situatie. In een grote tuin kunt u een plantenbak bijvoorbeeld gebruiken ter aankleding en om een kleinere, gezelligere ruimte te creëren. Op een balkon heeft u daarentegen maar beperkt de ruimte en daarom mag de bloembak op een balkon juist niet te veel plek innemen. Vanwege de verschillende toepassingsmogelijkheden, zijn er verscheidene uitvoeringen en sets verkrijgbaar:

  • Driedelige sets met verschillende hoogtes
  • Tweedelige sets met gelijke hoogtes
  • Plantenbakken met meerdere, aparte binnenpotten
  • Hangende bloembakken voor de vensterbank of het balkon
  • Bloembakken met een klimrek
 

Watergeven en waterafvoer

Onze bloembakken onderscheiden zich door een aantal eigenschappen, die niet alleen handig maar tevens belangrijk zijn voor de bloemen die u erin zet. Al onze plantenbakken bestaan uit een buitenbak met een verwijderbare binnenpot. Deze heeft een hersluitbare waterafvoer, waardoor u eventueel overtollig water kunt laten weglopen.

De binnenpotten zijn een stuk kleiner dan de buitenbakken, waardoor u potgrond bespaart. Het is sowieso goed om niet de hele pot te vullen met grond, maar onderin hydrokorrels te strooien. Dankzij deze korrels gebruikt u ten eerste nog minder potgrond, maar het belangrijkste: u creëert een drainagelaag. Die zorgt voor een verbetering van de waterhuishouding en voorkomt wortelrot. Als u alleen potgrond gebruikt, dan kan het water vaak niet goed naar beneden sijpelen.

Om de planten in uw bloembakken mooi te houden, moet u ze uiteraard water geven. Als u een grote tuin hebt, dan sproeit u waarschijnlijk regelmatig het gazon, vooral als u net graszaad ingezaaid hebt. In dat geval kunt u de tuinsproeier even op uw plantenbakken richten, dat scheelt gieten. Voor tuinsproeiers, maar ook ander handig toebehoren voor de tuin en vijver, zoals terrasverwarmers en tuinverlichting kunt u eveneens bij ons terecht.

 

Weinig ruimte: kunststof bloempotten

Voor sommige kleine balkons of voor de tuintafel is een bloembak te groot. Kies in dat geval voor een van onze ronde of vierkante kunststof bloempotten voor buiten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals wit, antraciet, roze en goud. U kunt deze bloempotten natuurlijk ook met onze bloembakken combineren. Zet bijvoorbeeld plantenbakken in verschillende groottes rondom uw terras. Ervoor en op de tuintafel plaatst u bloempotten, in dezelfde of een complementaire kleur.